Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2021 15:21 - Selasi, новата марка, празнуваща разнообразната красота на черната кожа
Автор: richards Категория: Спорт   
Прочетен: 120 Коментари: 0 Гласове:
0



Кой е? Благодарение на голямата C-дума, наложеното миналогодишно блокиране принуди света като цяло да се раздразни до треперене. С малко или никаква работа в модата, фотографът Ронан Макензи обърна ръцете си към дизайна като изход за нейното творчество. „Не можахме да излезем от къщата или да направим каквото и да било, затова имах чанти и чанти и торби с време“, казва тя на AnOther. „Вкъщи имаме шевна машина и партньорът ми щеше да направи нещо, затова скочих на бандата и наистина се насладих на процеса. Това беше толкова различна практика от фотографията, че можех да поставя ръцете си върху парче плат, вместо да бъде просто визуална. "

Горда от своите творения, тя започва да споделя изображения в Instagram и се ражда Selasi - което означава „Бог ме чува“ на ганския език, Ewe -. По-скоро личен проект, отколкото марка, фотографът вижда, че работи в тандем с HOME, многофункционалното креативно пространство, което тя стартира в края на миналата година. „Не съм фокусирана върху продажбата на дрехи, искам това да е цялостен преглед и да изследвам широчината на дрехите, къде седят и как се пресичат с живота ни“, разсъждава тя. Всеобхватният подход става по-ясен чрез визуалната курация на Mckenzie, като дрехите се появяват заедно с тонални настройки на дома или тряскащи вълни.

Въпреки исканията на известни личности, стилисти и последователи (включително този писател), фотографът не искаше да се поддаде на модната система за продажба и заемане, преди да разбере какво иска от нея първо. Всъщност почти година след първата й публикация тя издава първата официална колекция - обединява се с други рекламни послания, включително Уесли Хариот, дизайнера на обувки Марко Бакович и магьосника за трикотаж Khanh Brice Nguyen. „Честно казано, Селаси е напълно егоист“, разсъждава тя. „Мога да правя каквото си искам и само моето мнение има значение. Не мисля, че съм имал подобно нещо в живота си по този начин, така че искам да го държа толкова дълго, колкото мога с този проект и да запазя тази цялост. "

Защо го искам? Превъртането през емисията на Instagram на Selasi е като разкарване през апетитна шоколадова кутия Минималният, скулптурен дизайн действа почти като продължение на тялото, прегръщайки и подчертавайки фигурата или надувайки, за да създаде допълнителен обем и да подражава на силата.

Работейки с еластично трико, твърд лен и веганска кожа, цветовата палитра е още по-сдържана - от време на време бяла, но предимно нюанси на кафявото: от дълбок шоколад до пясъчен тен - избрани специално от Mckenzie. „Знаех, че искам да направя кафяви дрехи, защото са наистина трудни за намиране, особено по-дълбоки и тъмни кафяви, така че исках да намеря тъкани, които бяха близо до тена ми“, обяснява тя. Празнуването на кожата, в която се намирате, се изследва допълнително чрез термични плетива, създадени в сътрудничество с KBN Knitwear, които се набиват на места, за да имитират келоидни белези върху меланирана кожа.

Естествено, придружаващите изображения на дебютната колекция са толкова разнообразни, колкото и нюансите в нея и дадоха на Макензи рядка възможност да излезе отзад на камерата и да си сътрудничи с нейната връстница Надин Иджиуер. „Исках да започна разговора и да видя какво мислят другите чернокожи жени за дрехите и как ги виждат, така че беше страхотно изживяване и наистина уважавам визията й“, казва тя.

Поддържането на диалог със сътрудниците на проекта и бъдещите клиенти - поръчките по поръчка ще бъдат достъпни през есента - е начинът, по който фотографът ще продължи да отглежда Selasi и да носи това усещане за овластяване, независимо от расата. „Обичам да нося дрехи от цветни дизайнери и се чувствам мощна, когато съм, така че в крайна сметка това искам да съобщя на Selasi“, заключава тя. „Искам хората да знаят кога го носят, че носят нашата история, по същия начин, по който не мога да скрия, че съм черен, когато вляза в една стая. Тялото и каквото и да е облекло върху него, си сътрудничат, за да създадат всичко, което човек иска да каже или почувства. Това е нещото, което очаквам с нетърпение, виждайки какво правят хората от него. "Read more at: https://www.formaldressau.com/collections/formal-dresses-sydney | https://www.formaldressau.com/collections/formal-dresses-brisbane




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: richards
Категория: Спорт
Прочетен: 26213
Постинги: 115
Коментари: 1
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031